www.galleri-folio.dk

back  /  home

Marcos Byrd

 

 

 

 

Marcos Byrd, f.1954 USA

Danskboende Marcos Byrd fik sit gennembrud i East Village scenen i New York City. Marcos Byrd er uddannet som billedkunstner på kunstakademiet i Mexico og har desuden studeret i New York. Han har siden 1981 udstillet i Mexico, New York og Danmark. Marcos Byrd har bla. udstillet på Charlottenborg og har igennem årenes løb udstillet på adskillige danske gallerier og kunstforeninger. 
I Danmark er han bedst kendt for sine vægmalerier af hvaler på Zoologisk Museum i København og vægmaleriet om H.C. Andersen i Køge. Han har modtaget Humanitær pris for Visuel Kunst fra Abraham Baldwin College i Georgia og Fond Samuel Rubin i New York. 

Værkernes udsagn 
Byrd betegner selv sit udtryk som værende "psykologisk og emotionelt ladet figurativ". Værkernes udsagn svinger fra det surreelle til det konkrete. Drøm og fantasi er idegrundlag for mange af værkerne. 

Mange af værkerne har et stærkt erotisk islæt, der kan forekomme meget pågående. En grotesk form for humor er til stede i mange af værkerne og farvevalget afspejler en spændende form for gennemsigtighed, der er med til at forstærke det humoristiske og groteske islæt 


Pressen skrev

"Det er karnevalsbilleder og mænd og kvinder, der elsker, slemt og seværdigt." 
- Virtus Schade, Berlingske Tidende." Marcos Byrd hører nemlig ikke til den slags kunstnere, der nøjes med at antyde eller som gemmer sine billeder i abstraktioner. Det er naturalisme, så det basker med saft, kraft og kulør." 
- Bodil Krough, Jyllands-Posten 

--------------------------------------------------------------

 

Orders / Payment & Shipping

1. Contact me. If it is a commission, we make a deal. If you want to buy something on the web site, tell me which item.

2. Shipping is through UPS (United Parcel Service) and according to the current rates. If you live in the Copenhagen area - Sjælland, the Southern Islands, Fyn or Skåne, perhaps we can work out something out that is cheaper.

3. Drawings, graphics and posters are sent in a tube. I could also send large paintings in a tube. I use high quality acrylic which can be rolled up and re stretched again and again without depreciating the quality. If you don´t know how to stretch a canvas, you could take it to your local frame shop.


kunstnerens site http://marcosbyrd.com/

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

back  /  home