Uden title, 70x70 cm


Images of Mao, 30x30 cm


Mediation - hidden faces. 30x30 cm

 

 

 

 

 

 

                                                          www.galleri-folio.dk

back  /  home
Miller
alias André Moulin 

 

Kunstneriske bedrifter
Siden 1998 har jeg levet som billedkunstner og udstillet på gallerier og i mange virksomheder. Samtidig har jeg været arrangør, bidragyder og medspiller ved en lang række kulturarrangementer i Storkøbenhavn og Nordsjælland, hvor børn, unge og voksne har udfordret sin egen kreativitet. På skoler og institutioner har jeg undervist i malekunst/kreativitet og fungeret som kreativ idéskaber i børne- og kulturråd, og i 2002 modtog jeg Kulturprisen for denne indsats. 
Siden hen begyndte jeg at blive involveret i filmproduktion, som førte til en biograffilm, dokumentar- og musikfilm. Sammen med et musikband har jeg lavet ca. 100 skolekoncerter med malekunst og musik, film og fortælling.
I 1999 begyndte jeg at afholde malekurset Express Akademiet ude i virksomhederne og blandt kunstinteresserede. Idag har kurset udviklet sig til en populær inspirationskilde til teambuilding, idérigdom og som socialt samvær. 
I efteråret 2004 begyndte jeg at undervise i billedkunst hos FOF i København, Gentofte og Helsinge. Og senest i 2005 åbnede jeg eget galleri i det centrale København, hvor jeg underviser, udstiller og maler.

Navnesignaturen "Miller" var oprindeligt ment som et dæknavn ved de første malerier, så besøgende og venner ikke vidste jeg var maleren, og jeg derved kunne få en oprigtig kommentar.  

Det store hobby-hop
I 1989 begynder jeg at male, sideløbende med mit job. Efter nogle år er kunsten blevet en kreativ besættelse, og endelig i 1996 får jeg mulighed for at afprøve en gammel drøm om at arbejde med billedkunsten dagligt, hele dagen, en ganske surrealistisk og spændende tanke, som bliver et mentalt fyrværkeri, den første rejse til Kunstens Forunderlige Univers.

Det bliver den store gnist til de første kunstværker, og som følge af en positiv respons blandt kunstinteresserede hopper jeg ud på den usikre is....som fuldtids-billedkunstner i januar 1998.  

At leve som billedkunstner giver mig frihed til at eksperimentere med billedkunsten og beslægtede kunstarter. Jeg forsøger igen og igen at beskue kunstoplevelsen fra en ny vinkel.
Oplevelse af kunst skal stimulere og provokere vores følelser, og stimulere sanserne. For mange er det en god måde at abstrahere fra hverdagens stress.

Billedstil
Mine malerier vil jeg karakterisere som abstrakt ekspressionisme. Jeg anvender typisk akrylmaling på lærred, som passer bedst til mit temperament. Mine malerier skal udstråle glæde og energi. Jeg holder af den abstrakte udtryksform, idet den figurative billedform opstår, når din fantasi aktiveres. På den måde er maleriet både abstrakt og figurativt på samme tid på grund af fantasien. Desuden viser det sig, at billedopfattelsen varierer, både individuelt, men også med tiden. Den meget individuelle billedopfattelse gør det spændende at diskutere maleriet. Og med tiden vil nye billedopfattelser blive dannet i din fantasi. På den måde får du en længerevarende underholdning.

Jeg har ingen favoritkunstner, men inspireres af alle typer kunstnerisk udtryksform, både billedkunst, skulpturer og design. Fantasien vil fodres.

kunstnerens site www.millerart.dk

mail to miller@millerart.dk

 

back  /  home